Bordspellenavond 26 maart

Zaterdag 26 maart hebben weer een gezellige bordspellenavond gehad met de derde ronde van het 999 Games Open toernooi met dit keer “Marco Polo” in de hoofdrol. Ook hadden we demo’s van de spellen van lefty games, “goblin glory” en “Inc.” en was Games Workshop op bezoek die het spel “Deathwatch Overkill” bij hadden.

De avond was wederom erg geslaagd. In totaal hadden we zo’n 30 spelers en werd er aan elke tafel wel een spel gespeeld varierend van simpel tot erg strategisch. We hopen iedereen op onze volgende bordspellenavond van zaterdag 30 April weer te mogen ontvangen. Op de volgende avond hebben we een demo van een nieuw spel van 999 games en hebben we promo’s die we uit mogen delen in het kader van International TableTop Day!

Battle of the 5 armies

Battle of the Five Armies

 

Mysterium

Mysterium

 

Het toernooi bestond dit keer uit 6 deelnemers. De deelnemers hebben in twee rondes uitgevochten wie de winnaar zou zijn. Deze keer hadden we een duidelijke winnares, Esther van Elburg had na 2 rondes 26 punten omdat ze er tweemaal met de winst vandoor is gegaan! Ze is geoefend in het spel “Marco Polo”:

Je bent één van de karakters die na de ontdekking van de zijderoute door Marco Polo een soortgelijke reis gingen maken. Elk karakter heeft unieke eigenschappen, die hem in het spel bepaalde voordelen opleveren. Elke ronde begint met het werpen van 5 dobbelstenen. Deze bepalen voor een deel welke mogelijkheden je hebt. Hoe hoger de dobbelstenen, des te waardevoller zijn je acties, maar je moet er ook meer voor betalen als je een actie kiest die al bezet is.

Je verdient vooral punten voor het vervullen van handelscontracten, het stichten van bepaalde handelsposten en het bereiken van Peking. Daar heb je goederen en kamelen voor nodig. Deze kun je op bepaalde actievelden krijgen. Elk actieveld vraagt 1, 2 of 3 dobbelstenen, waarvan de laagste waarde bepaalt hoe vaak je de actie mag uitvoeren of hoeveel de actie opbrengt. Om een bezet actieveld te mogen gebruiken, moet je de waarde van je dobbelsteen in geld betalen.

Marco Polo heeft zoveel keuzemogelijkheden, dat het spel altijd anders is. Een aanrader voor de echte liefhebbers!

Esther

Winnares “Marco Polo” Esther van Elburg

 

Het spel “Deathwatch Overkill” dat Marc van Games Workshop bijhad was een volledig geschilderde versie. in dit spel, dat zich afspeelt in het warhammer 40k universum, speel je met 1 of meerdere spelers met de space marines tegen 1 speler die de genestealers aanvoert. Het doel is per scenario anders, maar komt er meestal op neer dat de space marines een bepaald doel moeten bezetten of een aantal genestealers moeten omleggen en voor de genestealers is eigenlijk altijd het doel om een gedeelte van de space marines om te leggen!
Van de space marines mag er per scenario altijd maar een beperkt aantal geplaats worden, maar ze zijn wel sterk en hebben elk een krachtige eigenschap die kan helpen met het halen van de overwinning.
De genestealers zijn per karakter een stuk minder sterk dan de space marines maar komen in veel grotere groepen op het speelbord, zodat ze de space marines flink kunnen overdonderen. De speler die de genestealers aanvoert heeft een deck kaarten waarop word aangegeven hoeveel genestealers hij de volgende ronde in het spel mag brengen.
In dit spel gebeurt erg veel, maar doordat alles erg thematisch is speelt het spel erg makkelijk en snel. Wel ben ik van mening dat dit soort spellen nog leuker speelt wanneer het geschilderd is, omdat dit het thema nog veel meer naar voren brengt!

Deathwatch Overkill

Deathwatch Overkill

Luuk van lefty games had de prototypes van zijn spellen Inc. en Goblin Glory bij.
Inc. Is een eenvoudige kaartspel voor 3-6 spelers (of tot 10 als je twee decks combineerd) waarin de spelers proberen zo snel mogelijk hun kaarten kwijt te raken. Spelers plaatsen genummerde kaarten (waarde 1-6) door op de stapel karten te spelen van dezelfde waarde of door dezelfde hoeveelheid kaarten te spelen maar met een hoger cijfer. Speciale actie “kaarten” zorgen voor plottwists in elke ronde!

Goblin Glory is strategisch deck building spel, waarin spelers monsters, spreuken en kerker upgrades spelen om hun tegenstander uit te schakelen.

 

1 antwoord

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *