Zoek de fout

ook wij maken fouten

 

Zaterdag 30 april was het dan eindelijk zo ver: International tabletopday. Natuurlijk doet vereniging AanZ hier ook aan mee. Ik zat die dag met een familieweekend in een mooi huis bij een vakantiepark. Aangezien we een grote familie hebben zijn we de dag begonnen met “De mol” en “Time’s up. Allebei zeer geschikte party games waarbij de non-gamers ook veel plezier aan kunnen beleven. Later op de avond zijn er nog veel verschillende andere bord-  kaartspellen gespeeld.
Waar zit de fout zul je nu wel denken. Ik hoorde van Willem dat er twee nieuwe deelnemers uit België aanwezig waren en die wezen hem er op dat de pakhuisbonussen bij het spel “Marco Polo” niet dicht liggen maar open en dat de deelnemers uit vier doelkaarten mogen kiezen en niet uit drie.
Natuurlijk ben ik meteen het regelboek ingedoken en ze hadden zeker gelijk. Ik moest wel aan ook iets anders denken namelijk: Als een spelregel “fout” wordt aangeleerd dan is het geen probleem mits iedereen dezelfde spelregel “fout” speelt. Als blijkt dat de regel toch anders gespeeld moet worden dan moeten de deelnemers gezamenlijk beslissen wat de beste oplossing is (en indien nodig gezamenlijk met de organisatie).
Spelregels zijn er niet voor niets maar het belangrijkste blijft altijd toch het plezier wat je met elkaar beleeft tijdens het spelen van een spel. Jammer genoeg (of misschien maar beter ook) wordt Marco Polo niet meer gespeeld in het 999 open ranking toernooi maar het toernooi gaat verder met een veel lichter, korter en makkelijker kaartspelletje genaamd Port Royal. Nodig zoveel mogelijk vrienden en familie uit om mee te doen . Want hoe meer deelnemers er mee doen hoe meer punten je kan bemachtigen voor de ranking.    images

Speluitleg en info:  http://www.999games.nl/port-royal.html

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *