Bordspellenavond zaterdag 28 mei

Zaterdag 28 mei hadden we weer een erg gezellige bordspellenavond. Dit keer met de vijfde ronde van het 999 Games Open toernooi met dit keer “Port Royal” in de hoofdrol. “Port Royal” is een erg leuk snel kaartspel dat door onze acht deelnemers met veel plezier gespeeld werd. De twee rondes zijn beide gewonnen door onze jongste deelnemer, Rafael van 10! Verder waren er zo’n 30 mensen diverse spellen aan het spelen.


Kingdom builder

Kingdom builder

Kingdom builder is een verrassend simpel spel met vergaande tactieken en mogelijkheden. In elke beurt heb je een kaart voor je met daarop een landschapstype. Op dit landschap moet je drie van je vestigingen plaatsen, deze moeten wel, wanneer mogelijk, grenzen aan eerder door jou geplaatste vestigingen. In het spel bevinden zich enkele speciale krachten die de regels van het spel wat veranderen. Deze krachten krijg je als je met minimaal een van je vestigingen grenst aan een van de locaties waar deze speciale kracht ligt. En speciale kracht kan bijvoorbeeld zijn dat je 4 vestigingen mag plaatsen in je beurt. Of dat je een vestiging aan de rand van het bord mag plaatsen. Het score van punten gebeurd aan het einde van het spel. In het spel dat wij speelde hadden we 3 manieren waarop we punten konden score, namelijk degene met de meeste vestigingen in een kwadrant kreeg een aantal punten. Voor elke losse vestiging kreeg je 1 punt en voor verbindingen met steden en kastelen kreeg je diverse punten. Omdat je in elk spel dat je speelt 4 nieuwe plattegronden kiest van de 8 die aanwezig zijn, je 4 nieuwe speciale krachten kiest en je drie nieuwe manieren om te score kiest, is echt elk spel dat je speelt volledig nieuw en anders. Ik vond dit zelf een erg leuk en gevarieerd spel, een echte aanrader!


Splendor

Splendor

In Splendor is het de bedoeling dat je kaarten spaart door deze te kopen met fiches die je elke beurt kunt pakken. Elk fiche stelt een juweel voor, wanneer je een kaart hebt gekocht staat op deze kaart ook een juweel. Dit juweel mag je dan elke keer in je beurt ook gebruiken om een kaart te kopen. Op sommige kaarten staan overwinningspunten, degen die het eerst bij 15 overwinningspunten is heeft gewonnen. Splendor is een lekker snel spel dat ook voor veel interactie zorgt met je medespelers.


Het stenen tijdperk

Het stenen tijdperk

Er werd alvast geoefend voor het 999 Games Open toernooi spel van de maanden juli en augustus, “Het Stenen Tijdperk”!


Onze volgende Bordspellenavond zal plaatsvinden op 25 juni. We hopen jullie daar allemaal weer te mogen ontvangen!