Zoek de fout

Spelfouten

Ik heb al een tijd het idee om te schrijven over één van mijn ervaringen van een editie van het spellenspektakel. Een paar jaar terug ben ik samen met mijn broer hier naar toe geweest. Ik zag op één van de tafels Pandemic  (Pandemie) liggen. Gretig zoals we beiden zijn springen we meteen in de regels en kunnen we niet wachten om het spel te spelen. Vooral omdat het zo hoog in de Boardgamegeek ranking staat.
Helaas, het is geen succes geworden. We hebben niet eens een ronde uitgespeeld. Waarom ?!?! We speelde de Nederlandse versie en de handleiding is duidelijk vertaald uit het Engels. Het staat bomvol spelfouten en daardoor zijn sommige regels gewoon niet te doorgronden. Ik heb sindsdien Pandemie geen tweede kans gegeven. Hoe kom ik hier eigenlijk op? 7 wonders duel is mijn laatste aanwinst als twee-speler spel . Ook in de handleiding van dit spel staan veel fouten. Gelukkig zijn ze naar een paar keer overlezen goed te begrijpen. Ik heb 7 wonders duel wel een kans gegeven en Pandemie niet. Ik hoop maar dat Pandemic legacy beter vertaald is dan ga ik alsnog genieten van een goed spel.

7Wonders Duel