Star Realms

2 spelers / ± 20 minuten / deckbuilder / licht tactisch

Omschrijving:

Star Realms is een 2 speler kaartspel waarin het doel is om je tegenstander zo snel mogelijk uit te schakelen.
Dit doe je door de 5 kaarten uit je hand te spelen waarmee je dan nieuwe kaarten kunt kopen uit de gezamenlijke voorraad of schade kunt doen aan je tegenstander.
De gespeelde en gekochte kaarten leg je af en je pakt 5 nieuwe kaarten, wanneer je geen kaarten meer kunt pakken schud je de afgelegde kaarten.
Zo komen de gekochte kaarten in je deck terecht en heb je meerdere mogelijkheden.
Het spel heeft 4 verschillende facties die ieder zijn eigen mogelijkheden heeft. De gele factie, Star Empire, is vooral van het trekken van nieuwe kaarten en ervoor zorgen dat je tegenstander kaarten af moet leggen. De blauwe factie, Trade Federation, zorgt ervoor dat je veel koopkracht genereerd en dat je levens bij krijgt en het langer uit kunt houden. De rode factie, Machine Cult, heeft als voordeel dat je kaarten uit je hand of aflegstapel uit het spel mag gooien zodat de minder goede kaarten niet meer terug komen en je sneller je goede kaarten trekt. De groene factie, The Blob, die extra veel aanvalspunten hebben en dus je tegenstander sneller uit kan schakelen. Wanneer je van één factie 2 kaarten voor je kunt spelen krijgen ze meestal extra opties. Het is dus zaak om van een factie meerdere kaarten te kopen zodat je diverse combinaties uit kunt voeren. Van alle facties zijn er diverse kaarten, namelijk schepen en basissen. Schepen genereren vooral koopkracht en aanvalskracht en basissen blijven liggen op het veld en kunnen verdediging geven.

Conclusie:

Star Realms is een snel en tactisch 2 speler spel dat makkelijk te leren is maar wat toch veel mogelijkheden bied. En met de vele uitbreidingen die er nu te krijgen zijn is dit spelletje altijd weer nieuw en verassend.

Score: