Me, myself and I

solo games

De solo games zijn in opkomst en de vraag naar solo games neemt ook toe. Want wie heeft er niet gedacht: `dat lijkt me een leuke game. Oh het heeft ook een solo-mode dan kan ik het ook spelen als ik geen medespelers kan vinden`. Hierbij moet wel gezegd worden wat is een solo game. Volgens de uitgevers is bijna alles een solo game.
De pure solo game is een bord- of kaartspel wat alleen maar gericht is op één speler. Je ziet deze games (oftewel puzzels) steeds vaker bij verschillende uitgevers. Je hebt de multiplayer games die een solo mode hebben. Ik ben het dan niet altijd eens met de zogenoemde solo game maar hierover ga ik verder in mijn volgende solovariant namelijk het spel kan ook solo gespeeld worden maar je speelt dan voor 2 spelers. Je kunt er lang en breed over discussiëren maar in mijn ogen is dit geen solo. Het is wel een uitgelezen manier om een spel te leren.
Ik wil in de komende artikels een aantal solo games bespreken. Ik zal dan zowel de eerste variant als de tweede variant bespreken. Ik begin mijn eerste artikel met het spel “Coffee roaster”. Een solo game pur sang met een koffiethema. Ik ben meer een theedrinker maar het spel heeft mijn kijk op koffie veranderd.